نجوم و فضا

ناسا فضاپیمایی را برای تغییر مسیر سیارک ها پرتاب می کند

سازمان ملی هوانوردی و فضایی (ناسا)، روز سه‌شنبه 25 نوامبر 2021( ۴ آذر ۱۴۰۰) فضاپیمایی را با مأموریت تغییر مسیر سیارک و مشاهده احتمال سقوط یک صخره فضایی سریع از مسیر در صورت تهدید زمین به فضا پرتاب کرد.

انتظار می‌رود این فضاپیمای 1200 پوندی (540 کیلوگرمی) تا سپتامبر 2021 با سرعت 15000 مایل در ساعت (24139 کیلومتر در ساعت) در سپتامبر آینده به دیمورفوس، سیارکی با عرض 525 فوت (160 متر) برود.”این سیارک را نابود نمی کند. نانسی چابات، مسئول مأموریت از آزمایشگاه فیزیک کاربردی جانز هاپکینز، که پروژه را مدیریت می کند، گفت: این فقط یک حرکت کوچک به آن می دهد.

یک سیارک بزرگتر که به نام دیدیموس شناخته می شود همزمان با دیمورفوس به دور سیاره زمین می چرخد ​​و این جفت در سیاره زمین دیده نمی شوند.دیمورفوس هر 11 ساعت و 55 دقیقه یک دور کامل دیدیموس را میزند ، هدف DART این است که سرعت دیمورفوس را کاهش دهد و در این فرآیند باعث می شود که به سمت سیارک بزرگتر نزدیکتر شود و 10 دقیقه از مدارش دور شود.

تغییر دوره مداری آن که توسط تلسکوپ های زمین اندازه گیری می شود، با حداقل 73 ثانیه تغییر برای موفقیت آمیز بودن ماموریت کافی است.

استفاده از تکنیک DART می تواند برای تغییر مسیر یک سیارک سال ها یا دهه ها قبل از فرود آمدن روی زمین با احتمال وقوع فاجعه مورد استفاده قرار گیرد.

چابات گفت: یک ضربه کوچک «تغییر بزرگی در موقعیت آینده آن ایجاد می‌کند و سپس سیارک و زمین در مسیر برخورد قرار نخواهند گرفت».

دانشمندان به جستجوی سیارک‌ها ادامه می‌دهند، در حالی که مسیرهای خود را برای تعیین اینکه آیا می‌توانند به سیاره برخورد کنند یا خیر، ترسیم می‌کنند.

لیندلی جانسون، افسر دفاع سیاره ای در ناسا گفت: «اگرچه در حال حاضر سیارکی شناخته شده وجود ندارد که در مسیر برخورد با زمین باشد، اما ما می دانیم که جمعیت زیادی از سیارک های نزدیک به زمین در آنجا وجود دارد. “کلید دفاع سیاره ای این است که آنها را قبل از اینکه تهدیدی برای ضربه باشند، پیدا کنیم.”

انتظار می‌رود که آزمایش تغییر جهت دوگانه سیارک 10 ماه طول بکشد تا به این جفت سیارک برسد و این برخورد در حدود 6.8 میلیون مایل (11 میلیون کیلومتر) از زمین رخ دهد.

 

آرمان طهماسبی

من آرمان طهماسبی هستم مدیر و موسس فروشگاه اینترنتی تیمیلو. از بچگی عاشق تکنولوژی بودم و علاقه بسیار زیادی به طراحی وب دارم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا